Despre site-ul Problema cainilor maidanezi fara stapan Sector 6 Bucuresti

Salut şi Bine ai venit pe site-ul Problema Câinilor !

Motto: Câinii maidanezi (câinii fără stăpân care umblă liberi pe străzi) sunt denumiţi “câini comunitari” (adică aparţin comunităţii). În schimb, oamenii fără adăpost sunt numiţi “oamenii străzii” …

De bazăProblema câinilor maidanezi trebuie dezbătută gândind şi discutând RAŢIONAL, NU vorbind sau comentând strict EMOŢIONAL! Aviz celor care vor lăsa comentarii pe acest site! (citiţi Textele de bază de pe acest site – Istoricul problemei, Problema, Motivaţie, Soluţia!)

Problema câinilor maidanezi NU trebuie tratată/dezbătută EMOŢIONAL, ci RAŢIONAL. De aici pleacă toate problemele în dezbaterea Problemei: iubitorii de câini merg pe “cartea emoţională” (de exemplu “dar câinii sunt nevinovaţi” sau “dar câinii…au şi ei un suflet” sau “cine eşti tu să omori câinii?” etc etc etc). Atât RAŢIONAL cât ŞI EMOŢIONAL se poate dezbate de exemplu LISTA DE PRIORITĂŢI a unei primării. Însă o dată stabilit că Problema câinilor are o anumită prioritate pentru binele societăţii umane, pentru binele comunităţii locale, DE ATUNCI ÎNCOLO, REZOLVAREA EI TREBUIE FĂCUTĂ RAŢIONAL, mai exact – de găsit CARE ESTE CEL MAI EFICIENT MOD DE A REZOLVA PROBLEMA (eficient însemnând cât mai rapidieftin, profesional şi permanent).

Atenţie: Dacă iubitorii de câini merg pe cartea “emoţională”, chiar şi ei au de pierdut. Iată de ce: trăim într-o democraţie, da? Ei bine, într-o democraţie MAJORITATEA DECIDE. Dacă iubitorii de câini aleg să meargă pe cartea emoţională, VOR PIERDE. Pentru că majoritatea, cel puţin în Bucureşti, ar alege EMOŢIONAL VORBIND – EUTANASIEREA câinilor maidanezi. Iar iubitorii de câini nu vor chestia asta. Însă iubitorii de câini nu vor nici ca o minoritate să decidă pentru toată populaţia, nu? Sau iubitorii de câini vor să NU respecte Democraţia? Deci le recomand călduros iubitorilor de câini să nu mai meargă pe cartea emoţională, pentru că EI au de pierdut! Mai bine ar găsi argumente RAŢIONALE pentru o metodă sau alta prin care să se rezolve Problema câinilor maidanezi.

Acum, acestea fiind spuse, să trecem mai departe:

Site-ul Problema câinilor a fost creat în iunie 2013 de căte mine (Emilian, 26 de ani, Sector 6, Bucureşti) cu scopul de a dezbate Problema câinilor maidanezi din România (şi în special din Sectorul 6, Bucureşti), pentru a găsi cea mai bună Soluţie de rezolvare, aplicabilă cu precădere în Sectorul 6 şi/sau în Municipiul Bucureşti. Toate informaţiile prezentate în textele de pe acest site sunt PĂREREA MEA PROPRIE ŞI PERSONALĂ pe care cititorii sunt obligaţi moral să o RESPECTE pentru că Oamenii sunt Diferiţi şi au PĂRERI DIFERITE – şi este normal şi de dorit să fie aşa într-o societatea umană eterogenă ca a noastră.

Menţionez încă de la început că NU mă cred Dumnezeu pe Pământ şi nu deţin adevărul absolut, deci accept pe acest blog orice păreri constructive argumentate,  critică constructivă şi propuneri de modificări – îmbunătăţiri ale Soluţiei propuse de mine pentru rezolvarea problemei. Nu accept comentarii jignitoare, cretine, imbecile şi sau neargumentate. De asemenea, nu accept comentarii care arată că cel care le-a lăsat NU a citit principalele texte de pe acest blog, deşi am rugat lumea să le citească înainte să scrie vreun comentariu (Istoricul problemei, Problema, Motivaţie, Soluţia). (m-am gândit totuşi să fac excepţii pentru a vedea şi publicul larg cum gândesc “iubitorii de animale”).

Problema câinilor maidanezi este una dintre cele mai grave şi mai penibile probleme cu care se confruntă cetăţenii marilor oraşe din România de foaaarte mulţi ani. Acest site a pornit din lipsa de reacţie inteligentă şi coagulată a societăţii civile (a oamenilor) privind această problemă, din lipsa de interes, bună credinţă şivoinţă politică la nivel local de a rezolva Problema şi din faptul că nu mai suport să NU putem avea o viaţă normală ŞI din cauza acestei probleme. Problema câinilor maidanezi se tărăgănează la infinit din diferite cauze care POT FI eliminate şi TREBUIE eliminate … dacă se doreşte acest lucru… Iar eu doresc acest lucru. Eu doresc să scăpăm o dată pentru totdeauna de problema câinilor maidanezi.

Pentru a putea identifica soluţii (sau mai degrabă CEA MAI BUNĂ SOLUŢIE) pentru a rezolva această problemă, cred că este necesar să fie discutate câteva lucruri înainte. Astfel, veţi găsi pe site câteva texte care trebuie OBLIGATORIU citite dacă vreţi să contribuiţi într-un fel sau altul la îmbunătăţirea sau blamarea soluţiei propuse de mine, prin comentarii la textele de pe acest site.

Iată textele care trebuie citite pentru a înţelege de ce am ajuns la soluţia pe care o propun:

1. Istoricul problemei câinilor maidanezi;

2. Problema câinilor maidanezi – ce înseamnă DE FAPT Problema câinilor maidanezi şi CE înseamnă SĂ rezolvi problema câinilor maidanezi;

3. Motivaţie – probleme de etică;

4. Soluţia – soluţia propusă de mine, cu care puteţi fi de acord sau nu, şi care poate fi probabil îmbunătăţită – perfecţionată.

ATENŢIE: NU POSTA PE ACEST SITE COMENTARII IMBECILE, JIGNITOARE ŞI/SAU NEARGUMENTATE PÂNĂ CÂND NU AI CITIT TOATELE CELE CINCI TEXTE DE BAZĂ DE PE ACEST SITE: DespreIstoricul ProblemeiProblemaMotivaţie şi Soluţia !

Emilian.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s