Ce inseamna de fapt Problema cainilor maidanezi fara stapan. Daune provocate de cainii liberi de pe strazile din Sector 6 si Bucuresti

ATENŢIE: NU POSTA PE ACEST SITE COMENTARII IMBECILE, JIGNITOARE ŞI/SAU NEARGUMENTATE PÂNĂ CÂND NU AI CITIT TOATELE CELE CINCI TEXTE DE BAZĂ DE PE ACEST SITE: Despre, Istoricul Problemei, Problema, Motivaţie şi Soluţia !!!

Ce înseamnă în realitate „PROBLEMA CÂINILOR MAIDANEZI” ?

Problema câinilor maidanezi este de regulă tratată cu superficialitate de cei care apără în neştire „drepturile animalelor”. Mulţi dintre aceştia consideră că sterilizarea (castrarea câinilor maidanezi) şi RETURNAREA lor în teritoriu este SINGURA soluţie şi cea mai eficientă pe termen lung. Aceştia se fac că nu văd faptul că ÎNSĂŞI EXISTENŢA CÂINILOR LIBERI PE STRĂZI este PRINCIPALA PROBLEMĂ pe care o au oamenii legat de câini.

Părerea mea este că EXISTENŢA CÂINILOR MAIDANEZI LIBERI PE STRĂZI REPREZINTĂ UN PERICOL SOCIAL !!!

Să ne intre bine în cap că avem de-a face cu un PERICOL SOCIAL! Nu e de joacă! În Bucureşti, zilnic zeci de oameni sunt muşcaţi de câini. S-a întâmplat ca unii oameni SĂ MOARĂ din cauza acestor muşcături. PROBLEMA CÂINILOR ESTE FOARTE GRAVĂ. Câinii maidanezi reprezintă un pericol social! Detalii în continuare:

Singurul avantaj al existenţei câinilor maidanezi pe străzi (observaţi că sunt corect şi îl menţionez) este faptul că unii oameni bătrâni şi singuri îşi mai alină singurătatea şi amarul zilelor în sărăcia din România îngrijind în faţa blocului sau în faţa curţii, de câte un câine maidanezi – le dau de mâncare, îi mângâie etc şi îşi mai alină astfel din singurătate. Acest avantaj (un avantaj care există DOAR PENTRU ACEI OAMENI) este MULT MAI NEIMPORTANT în comparaţie cu AVANTAJUL IMENS AL SOCIETĂŢII ŞI AL TUTUROR OAMENILOR, dacă vor dispărea de pe străzi câinii maidanezi. Prin eutanasierea câinilor maidanezi (dispariţia lor de pe străzi), acest “avantaj” pentru oamenii bătrâni şi singuri (alinarea singurătăţii) va dispărea. Însă în soluţia propusă de mine, am luat în calcul şi acei oameni bătrâni care au nevoie de alinarea singurătăţii, şi am propus o modalitate prin care să fie în continuare aproape de câini, să îi hrănească, să se joace cu ei etc. (citiţi pagina Soluţia pt detalii dar citiţi şi continuarea foarte importantă de mai jos)

Existenţa câinilor maidanezi liberi pe străzi are DOAR ACEST UNIC MIC AVANTAJ prezentat mai sus – alinarea singurătăţii anumitor oameni. Atunci când vine vorba de protecţia altor animale – de exemplu cele sălbatice, vorbim de cu totul altceva, vorbim de avantaje adevărate, reale, foarte importante, care contribuie la conservarea mediului şi a capitalului natural şi implicit la perpetuarea bunăstării speciei umane (echilibrul ecosistemelor, floră, faună, mediu etc). Însă atunci când vorbim de câini maidanezi, vorbim doar de nişte DĂUNĂTORI, pentru că obiectiv vorbind (gândindu-ne la avantajele pe care le aduc pentru mediu şi societatea umană), câinii maidanezi asta sunt – dăunători.

Acum că am vorbit, pentru a fi corect, despre singurul avantaj al existenţei câinilor maidanezi pe străzi – un avantaj total insuficient pentru a perpetua existenţa lor pe străzi, să vedem exact care sunt PROBLEMELE pe care le cauzează câinii maidanezi pe străzi:

De ce sunt câinii maidenzi o problemă (cel puţin în marile oraşe):

Iată ce înseamnă de fapt PROBLEMA câinilor maidanezi:

1. Câinii maidanezi sunt un PERICOL SOCIAL, reprezintă un ATENTAT LA SIGURANŢA ŞI SECURITATEA VIEŢII UMANE – zeci de oamenii sunt alergaţi, lătraţi, agresaţi şi muşcaţi de câini maidanezi ZILNIC în Bucureşti, iar muşcăturile au fost MORTALE de mai multe ori în istoria recentă a României – adică au murit oameni muşcaţi de câini maidanezi în România, LA PROPRIU! AU MURIT! CONŞTIENTIZAŢI CHESTIA ASTA! Cât valorează pentru cei care gestionează această problemă securitatea vieţii oamenilor şi chiar VIAŢA lor la propriu?

În jur 64.000 de maidanezi sunt în Bucureşti şi peste 16.000 de bucureşteni au fost muşcaţi (unii dintre ei mutilaţi pe viaţă) în 2012. Detalii AICI şi în multe alte locuri pe net – vezi şi pagina Alte materiale!

Statistică Bucureşti ianuarie-mai 2013: peste 6000 de oameni muşcaţi – sursa oficială AICI. (atenţie: în realitate sunt mai mulţi, pentru că nu toţi oamenii muşcaţi de câini se prezintă la spital)

2. Câinii maidanezi înseamnă consum de timp-bani şi trăirea de durere şi stres dacă eşti muşcat de un câine – durere şi stres când eşti atacat şi muşcat (traumă care poate rămâne psihic pe termen lung) + durere şi stres când te duci să faci injecţiile anti-rabic + timp pierdut pe drum etc.

3. Câinii maidanezi PROVOACĂ DAUNE economiei locale – statul, administraţia locală pierd bani la toată faza asta – ambulanţă pentru a prelua omul muşcat grav (plus toate costurile implicate), spitalizare pentru a îngriji omul muşcat grav (plus toate costurile implicate), injecţiile anti-rabic pentru TOŢI oamenii şi copiii muşcaţi – plus toate costurile implicate (personal medical, serul anti-rabic etc). Din cauza câinilor maidanezi şi a muşcăturilor lor statul şi/sau administraţia locală PIERDE FOARTE MULŢI BANI, bani care ar fi putut fi folosit pentru a ajuta nişte oameni amărâţi, pentru a asfalta nişte străzi sau pentru a dezvolta societatea umană într-un fel sau altul;

4. Câinii maidanezi pot fi consideraţi, OBIECTIV VORBIND nişte DĂUNĂTORI. Animalele sălbatice, obiectiv vorbind, au aproape de fiecare dată o contribuţie pozitivă la păstrarea echilibrului în ecosistemul în care trăiesc, şi contribuie implicit la bunăstarea societăţii umane (oamenii sunt dependenţi de resursele naturale din mediu, resurse pe care le asigură flora şi fauna din natură). În cazul câinilor maidanezi liberi pe străzi, NU EXISTĂ ÎNSĂ APROAPE NICIUN BENEFICIU, NICI PENTRU MEDIU şi NICI PENTRU SOCIETATEA UMANĂ. EXISTĂ DOAR DAUNE! (cu excepţia micului „avantaj” explicat mai sus). Deci, câinii maidanezi sunt dăunători.

5. Câinii maidanezi muşcă atât adulţi, cât şi bătrâni şi COPII. Câinii maidanezi NU muşcă doar oameni “răi” (aşa cum susţin unii “iubitori de animale”), ci muşcă o grămadă de oameni şi copii perfect NEVINOVAŢI!

6. Nu există o metodă eficientă de apărare împotriva câinilor agresivi – aparatele cu sunete speciale, spray-urile cu piper, fluiere speciale etc SUNT TOTAL INEFICIENTE! Oamenii NU au o metodă de apărare împotriva câinilor! Nici măcar dacă eşti veşnic cu ochii în patru, oricât de stresant psihic ar fi, nu este suficient. Câinii pot sări pe tine de sub o maşină fără să apuci să îi vezi. Oamenii pur şi simplu NU au cum să se apere împotriva câinilor maidanezi! Nici nu mai vorbim de oamenii bătrâni şi de copii, care sunt pur şi simplu fără apărare.

7. Câinii maidanezi reprezintă un focar de infecţie – sunt purtători de bacterii, microbi şi boli, căpuşe, purici, viruşi în salivă etc. Cât de lipsiţi de demnitate şi bun simţ să fim să acceptăm nişte animale purtătoare de boli, microbi şi bacterii periculoase pentru om, plimbându-se liber prin jurul nostru şi al copiilor noştri? Câinii maidanezi sunt LIBERI să meargă pe unde vor. Cum să acceptăm că locurile de joacă ale copiilor sau spaţiile verzi unde se mai relaxează oamenii când au timp, sunt pline de jeg şi microbi de la câini? Cum să acceptăm ca saliva periculoasă a câinilor maidanezi să ajungă pe hainele noastre când vin să ne miroasă fără să apucăm să îi vedem, sau pe sacoşele de la cumpărături pe care punem apoi mâna, contaminând şi alimentele pe care urmează să le mâncăm? Cum să acceptăm ca jucăriile copiilor noştri (mingii şi alte obiecte) să fie linse de câini maidanezi cu saliva lor periculoasă, cum putem accepta ca partenerii de joacă OBLIGATORII dar NEDORIŢI ai copiilor noştri să fie nişte câini maidanezi – purtători de boli şi infecţii? Cât ne iubim de fapt copiii dacă acceptăm la infinit această Problemă?

8. Câini maidanezi creează focare de infecţie împrăştiind gunoaiele găsite prin tomberoane în căutarea hranei;

9. Câinii maidanezi lasă în urma lor mizerie (mai exact – rahat de câine). Acest lucru implică:

a. stres, disconfort, bacterii, microbi şi boli atunci când oamenii calcă în aşa ceva pe stradă, atunci când copiii calcă sau se murdăresc în rahat de câine, atunci când roţile de la bicicletă sau căruţul de copil trec prin mizerie şi ajung apoi în casă, atunci când copiii foarte mici se joacă cu excrementele de câine prin parc, atunci când te aşezi pe iarbă pentru a te relaxa şi te aşezi de fapt în altceva, atunci când câinele din proprietate personală miroase/se joacă/mănâncă aşa ceva etc etc etc;

b. miros infect pe stradă, prin parcuri şi peste tot pe unde stau şi umblă câinii maidanezi (fiind liberi, asta înseamnă la propriu – PESTE TOT); de asemenea câinii emană un miros infect când sunt plouaţi – iar noi oamenii trebuie să îl suportăm când ne plimbăm pe stradă şi prin parcuri;

c. costuri pentru curăţenie – curăţatul încălţărilor după ce ai călcat într-un rahat – risipă de apă şi timp; curăţatul şi spălatul străzilor, trotuarelor presupune cheltuirea de bani – fie de administraţia locală, fie de asociaţia de locatari sau administraţia parcurilor, bani care ar fi putut fi folosiţi în alt mod pentru binele societăţii;

10. Câinii maidanezi liberi pe străzi sunt o sursă de stres, pericol şi disconfort pentru stăpânii de câini şi pentru câinele lor atunci când se plimbă pe afară, pe stradă sau prin parcuri. Haite de câini maidanezi atacă de multe ori stăpânul şi câinele acestuia atunci când sunt prinşi prin faţa blocului, pe trotuar sau prin parcuri;

11. Din cauza câinilor maidanezi nu poţi să mergi liniştit pe stradă, de FRICĂ să nu fii atacat, mai ales dacă eşti fată, bătrân sau copil; stresul este una dintre cele mai mari probleme ale secolului, iar stresul vine şi din această frică de câini pe care suntem forţaţi să o simţim când mergem pe stradă;

12. Din cauza câinilor maidanezi nu poţi să te plimbi liniştit seara, sau să te întorci de la serviciu noaptea pentru că nici măcar nu vezi de unde sar şi când sar să te atace;

13. Din cauza câinilor maidanezi nu poţi să dormi liniştit noaptea, pentru că nu poţi adormi din cauza lătratului. După ce că mulţi români muncesc pe rupte pentru supravieţuirea familiei de pe o zi pe alta, când vor şi ei să se odihnească noaptea dormind, pentru a avea puteri a doua zi să o ia de la capăt cu munca, NU POT SĂ SE ODIHNEASCĂ DIN CAUZA CÂINILOR MAIDANEZI CARE LATRĂ. Şi, din păcate, pentru o viaţă sănătoasa, odihna suficientă şi de calitate este de bază, iar bucureştenii nu pot avea aşa ceva ŞI din cauza câinilor maidanezi. Această problemă apare mai ales vara, când oamenii fără aer condiţionat sau care nu au bani să folosească aşa mult aerul condiţionat sunt obligaţi să se răcorească deschizând noaptea ferestrele. Din păcate nu mai pot dormi de lătratul câinilor. De asemenea, oamenii care nu au geam termopan degeaba ţin geamurile închise – lătratul tot se aude şi nu te lasă să dormi. Sigur că nu deranjează pe toată lumea, dar deranjează pe suficienţi oameni cât să conteze! Gândiţi-vă la repercusiunile lipsei de odihnă – stres, lipsă de energie, productivitatea a muncii scăzută, spor scăzut la treabă, anemie, boli etc. Cât să mai acceptăm această batjocură?

14. Numărul mare al câinilor maidanezi liberi pe străzi face ca populaţia de pisici maidaneze să fie foarte mică. Acest lucru duce la înmulţirea şoarecilor şi şobolanilor care colcăie prin jurul blocurilor şi prin locurile de joacă ale copiilor. Şoarecii şi şobolanii creează focare de infecţie şi sunt purtători de germeni, bacterii şi boli foarte periculoase.

15. Din cauza câinilor maidanezi nu poţi să foloseşti liniştit bicicleta sau rolele prin oraş şi parcuri; CÂINII MAIDANEZI LIBERI PE STRĂZI sunt una dintre principalele probleme din cauza cărora bucureştenii NU pot folosi bicicleta ca mijloc alternativ de deplasare prin oraş; deşi mii de bucureşteni mor sufocaţi de poluare în fiecare an, şi deşi mulţi oameni ar folosi mai des bicicleta în ciuda lipsei crase de infrastructură, acest lucru nu se poate întâmpla DIN CAUZA EXISTENŢEI CÂINILOR MAIDANEZI PE STRĂZI. Mulţi bucureşteni ar putea trece peste lipsa de infrastructură pentru biciclete, ar putea trece chiar şi peste şoferii bucureşteni nebuni (şi sunt mulţi) însă de frica muşcăturilor câinilor maidanezi nu folosesc bicicleta. Câinii maidanezi atacă bicicliştii perfect nevinovaţi, fără absolut niciun motiv, putând să îi muşte sau, mai rău, să îi dărâme de pe bicicletă sub roţile unei maşini. Iată deci o altă consecinţă gravă a existenţei câinilor maidanezi pe străzi: oraşul Bucureşti nu se poate dezvolta în mod ecologic şi civilizat (mersul pe bicicletă este promovat de toate capitalele europene civilizate) DIN CAUZA MAIDANEZILOR DE PE STRĂZI.

16. Câinii maidanezi SPERIE TURIŞTII, iar turiştii aduc bani, deci contribuie la dezvoltarea economiei locală. Deci încă o dată, pierdem bani din cauza câinilor maidanezi liberi pe străzi. De asemeneea, câinii maidanezi FAC DE RÂS România, dăunează grav imaginii publice pe care România o are în afara graniţelor (imagine şi aşa distrusă), imagine care este foarte importantă şi relevantă pentru TURISM. Iar turismul este una dintre componentele de bază prin care România se poate dezvolta pe termen lung…

17. Câinii maidanezi provoacă accidente auto şi daune autoturismelor atunci când sunt călcaţi pe stradă – ceea ce implică stres pentru şoferi şi RISIPĂ de bani pentru reparaţia maşinii. De asemenea, un şofer mai neexperimentat poate chiar MURI sau omorî alţi oameni, dacă atunci când un câine îi sare în faţa maşinii, pentru a nu-l călca, ia de volan brusc şi ajunge cu maşina direct într-un pom/stâlp/zid şi moare sau ajunge pe contrasens şi moare atât el cât şi alţi participanţi la trafic nevinovaţi (măcar a supravieţuit câinele maidanez…)

Acestea sunt principalele motive pentru care eu consider câinii maidanezi liberi pe străzi ca fiind UN PERICOL SOCIAL. Toate aceste motive alcătuiesc PROBLEMA CÂINILOR MAIDANEZI! Nu doar o parte dintre ele! TOATE! TOATE TREBUIE ELIMINATE!

Ce înseamnă o Soluţie pentru Problema câinilor maidanezi? Înseamnă să rezolvi toate problemele enumerate mai sus. Cum poţi rezolva toate acele probleme? ÎNTR-UN SINGUR MOD: PRIN SCOATEREA CÂINILOR MAIDANEZI (într-un fel sau altul) DE PE STRĂZI! De aceea, singura metodă viabilă şi eficientă (după părerea mea), pentru a rezolva Problema câinilor maidanezi este O CAMPANIE CONTINUĂ ŞI INTELIGENTĂ DE CAPTARE ÎN MASĂ A CÂINILOR MAIDANEZI ŞI DE EUTANASIERE ÎN MASĂ A TUTUROR CÂINILOR MAIDANEZI CARE NU SUNT ADOPTAŢI ÎNTR-UN TERMEN DE „X”  ZILE DE LA CAPTURARE.

O soluţie înseamnă o metodă prin care problema explicată mai sus ESTE ELIMINATĂ. Deci soluţia reprezintă DISPARIŢIA DE PE STRĂZI A CÂINILOR FĂRĂ STĂPÂN. Alte aşa numite „soluţii” propun sterilizarea câinilor pentru a nu se mai înmulţi, apoi returnarea lor înapoi în stradă pentru încă 7-10 ani. ACEASTA NU ESTE O SOLUŢIE PENTRU PROBLEMA CÂINILOR MAIDANEZI. Este doar o FALSĂ soluţie, este o parţială soluţie, ineficientă, care menţine activă principala problemă – existenţa câinilor pe străzi. Nu putem accepta o soluţie care să presupună ca animalele să zburde libere pe străzi – pentru că aceea nu poate fi numită soluţie reală, eficientă – ci doar o FALSĂ soluţie.

Soluţia „sterilizării câinilor”, mai exact Capturare – sterilizare – returnare în teritoriu rezolvă DOAR PARŢIAL rata de înmulţire a câinilor maidanezi – TOTAL INSUFICIENT pentru ceea ce înseamnă de fapt PROBLEMA CÂINILOR MAIDANEZI.

Soluţia propusă de mine: Capturare – Adopţie şi Eutanasiere în masă REZOLVĂ TOATE PROBLEMELE DERIVATE DIN EXISTENŢA CÂINILOR MAIDANEZI LIBERI PE STRĂZI, prezentate mai sus.

Pentru a vedea exact soluţia propusă, citiţi pagina „Soluţia”.

Advertisements

One response to “Ce inseamna de fapt Problema cainilor maidanezi fara stapan. Daune provocate de cainii liberi de pe strazile din Sector 6 si Bucuresti

  1. Comentariu gasit pe net: “”Nevasta mea a fost muscata de unu intr-o parcare din Constanta, 2 ani de zile m-am chinuit cu tratamente sa o scap de o nenorocita de bacterie luata la muscatura si statul nu a decontat un ban pe motiv ca nu s-a putut demonstra la ancheta epidemiologica faptul ca a fost infestata de caine fara stapan. As sugera tuturor ecologistilor isterici care se ocupa cu asa zisa protectie a maidanezilor sa duca javrele acasa si sa-i ingrijeasca pe banii lor”” http://.www.vinatorul.ro/./public/forum/viewtopic.php?f=45&t=9422

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s