Istoricul Problemei cainilor maidanezi fara stapan in Sector 6 municipiul Bucuresti capitala Romaniei

ATENŢIE: NU POSTA PE ACEST SITE COMENTARII IMBECILE, JIGNITOARE ŞI/SAU NEARGUMENTATE PÂNĂ CÂND NU AI CITIT TOATELE CELE CINCI TEXTE DE BAZĂ DE PE ACEST SITE: Despre, Istoricul Problemei, Problema, Motivaţie şi Soluţia !!!

Istoricul Problemei câinilor maidanezi

De ce există câini maidanezi pe străzi – motive (cauze) care au dus la situaţia din prezent:

1. Demolarea multor gospodării (cartiere întregi) de către Ceauşescu pentru construcţii de blocuri, fabrici, uzine  (de exemplu Casa Poporului a ras un cartier bucureştean întreg) – câinii au fost abandonaţi pe străzi;

2. Trecerea oamenilor de la case (gospodărie cu grădină şi implicit spaţiu pentru câine), la apartament de BLOC, unde nu a mai fost suficient loc pentru câine, deci animalul a fost abandonat pe străzi;

3. Necastrarea câinilor cu stăpân (femele şi masculi) – masculii au fecundat femele maidanezi – > înmulţirea câinilor maidanezi iar femelele cu stăpân au fost fecundate de masculii maidanezi necastraţi -> stăpânii s-au trezit cu pui de câine pe cap, pe care i-au abandonat în stradă => creşterea numărului câinilor maidanezi pe străzi;

4. Abandonarea câinilor (şi puilor de câini) de către oameni pe străzi absolut haotic şi la nimereală, necastraţi (deci s-au putut înmulţi);

5. Proasta educaţie –> 3 chestii care nu s-au aplicat de stăpânii de câini pentru că nu au fost conştientizate:

a. dacă abandonezi un câine pe stradă, măcar castrează-l înainte ca să NU contribuie la dezvoltarea populaţiei canine!

b. dacă ai un câine în proprietate – nu îl lăsa liber prin parcuri să fecundeze câini maidanezi femele (dacă e mascul) sau să fie fecundat de câini maidanezi mascul (dacă este femelă); ai grijă ce face câinele tău în parc!

c. castrează-ţi câinele preventiv (femelă sau mascul) ca să fii sigur că nu va face pui cu un maidanez (asta dacă nu ai un câine de rasă sau ceva şi nu te interesează / nu plănuieşti să facă pui pe viitor).

d. nu hrăni câinii maidanezi – existenţa unor oameni bătrâni şi/sau singuri pe lume care îşi alină amarul vieţii din România prin îngrijirea de câte un câine dându-i mâncare şi/sau adăpost a făcut ca un număr mare de câini să se aciueze şi să se înmulţească în oraşe;

Aceste lucruri nu au fost ştiute – conştientizate, iar oamenii vizaţi de cele explicate mai sus au „contribuit” involuntar şi inconştient la dezvoltarea problemei câinilor maidanezi, cel puţin în capitala Bucureşti; Detalii în continuare:

6. Lipsa de responsabilitate a cetăţenilor care abandonează şi/sau aduc câini pe străzi şi ascund câinii de hingheri

Redau un citat relevant de AICI: În primul rând nu se acţionează asupra cauzei care generează fenomenul. Se consideră în mod greşit că acei câini se află dintotdeauna pe străzi şi că acolo este singurul loc unde se înmulţesc, ceea ce este complet fals. Câinii care ajung în stradă se înmulţesc în special în curţile oamenilor care stau la case, fie în oraş, fie în comunele limitrofe şi sunt aduşi în stradă de diverse persoane care vor să scape de ei, sau să-i folosească în scop de pază în locuri deschise.

Un alt motiv este lipsa totală de educaţie civică a unor cetăţeni, care, deşi stau la bloc, în condiţiile de la oraş, se comportă ca şi cum strada, spaţiul public, este curtea lor privată. Mulţi aduc câini ca să le păzească maşina din parcare, chioşcul din colţ sau florăria de la intersecţie, dar fără să-şi asume rolul de proprietar al animalului şi responsabilitatea pentru acţiunile acestuia.

Mulţi câini circulă liber pe străzi, deşi nu sunt tocmai fără stăpân. Îi găseşti cu siguranţă tolăniţi în faţa chioşcurilor unde ţiganii vând flori, lângă cele unde se vând ziare şi reviste, în pieţele agro-alimentare, în număr mare în curţile diverselor instituţii, spitale, depozite, societăţi comerciale, prin anumite zone din parcuri sau pe terenurile virane de la marginea oraşului, prin parcări, sau chiar în scările de bloc, unde locatarul de la parter crede că blocul este de fapt moşia lui. La apariţia hingherilor, aceşti oameni îi ascund temporar în apartamene sau în scara blocului, după care îi lasă din nou în libertate pentru a ataca în voie trecătorii.

7. Sărăcia – lipsa banilor pentru castrarea câinilor aflaţi în proprietate personală;

8. Proasta gestionare a deşeurilor în capitală – surse de hrană la dispoziţia câinilor maidanezi care s-au putut astfel dezvolta – vinovaţi: în primul rând administraţia publică.

9. REAUA CREDINŢĂ A AUTORITĂŢILOR PUBLICE – în cazul de faţă LIPSA DE INTERES A AUTORITĂŢILOR PUBLICE PENTRU A REZOLVA PROBLEMA CÂINILOR MAIDANEZI. Atenţie: problema nu a fost rezolvată NU din cauza lipsei fondurilor şi nici măcar din cauza incompetenţei oamenilor din autorităţile locale sau de prin guverne sau parlament. CI DIN REAUA CREDINŢĂ a celor cu funcţii de conducere, care ar fi putut rezolva de mult problema, dar CĂRORA NU LE-A PĂSAT să rezolve această problemă! Lipsa de bună credinţă, lipsa de interes în a rezolva problema sunt cauzele principale de care se fac vinovaţi cei cu funcţii de conducere în administraţia statului şi mai ales cei care au ocupat funcţii de conducere în administraţiile locale. Dacă administraţia locală ar fi fost interesată să rezolve problema ar fi fost de mult rezolvată. Ar fi fost chemaţi specialişti, ONG-uri, cetăţeni la consultări, dezbateri etc, s-ar fi găsit fonduri, s-ar fi făcut CEVA, ORICE. Nu s-a făcut aproape NIMIC pentru a rezolva calumea, o dată pentru totdeauna Problema câinilor maidanezi, deci autorităţile publice sunt DE REA CREDINŢĂ! Aceasta este cea mai mare problemă în Problema câinilor maidanezi. Şi în principiu şi cea mai mare problemă a României în general – reaua credinţă a politicienilor.

10. Lipsa de verticalitate şi insistenţă a autorităţilor care au încercat să rezolve această problemă – de regulă din cauza motivului următor:

11. Existenţa unor asociaţii de protecţie a animalelor (ONGuri) care mai mult dau din gură şi pun beţe în roate la orice iniţiativă care este contrară propriilor lor credinţe;

12. Problema de moralitate/etică în chestiunea eutanasierii – mulţi oameni stau pe gânduri dacă este bine sau nu să eutanasiem toţi câinii maidanezi. Dacă veţi citi textele de pe acest site veţi concluziona sper că este chiar MORAL să eutanasiem câinii maidanezi, pentru a rezolva Problema în integralitatea ei. În chestiunea de “moralitate – etică” este şi o problemă de ipocrizie – citiţi detalii despre asta în pagina Motivaţie.

13. Mafia din jurul problemei câinilor maidanezi – anumiţi „băieţi deştepţi” (inclusiv ONG-uri) au făcut afaceri pe seama câinilor maidanezi, în cumetrie cu autorităţile locale, prin contracte cu dedicaţie pentru „sterilizarea – castrarea câinilor” din bani publici, banii munciţi de români şi cheltuiţi în batjocură de administraţiile locale; acest lucru a făcut ca interesul administraţiei locale de a rezolva această problemă să fie scăzut spre NUL, pentur că din orice “afacere cu statul” ies comisioane pentru “şmecherii” din administraţia publică, deci atât administraţia cât şi firmele sau ONGurile “băieţilor deştepţi” au de câştigat din perpetuarea câinilor maidanezi la infinit pe străzi.

Şi nu în ultimul rând:

14. Poporul român a manifestat în ultimii 20 de ani o lipsă de spirit civic şi critic faţă de cei care conduc ţara cu rea credinţă, o lipsă de unitate şi solidaritate în a cere respectarea drepturilor cuvenite, în a cere respectarea legilor, în a cere BUN SIMŢ, BUNĂ CREDINŢĂ şi MORALITATE din partea autorităţilor publice – aceste lucruri au contribuit la distrugerea ţării de către şi PRIN corupţii care se află în vârful administraţiei centrale şi locale. Perpetuarea Problemei câinilor maidanezi este cauzată şi de perpetuarea indolenţei cetăţenilor privind acest aspect. Pasivitatea, ignoranţa şi veşnica răbdare a cetăţenilor UMILI care au acceptat şi acceptă în continuare această BATJOCURĂ din partea administraţiei publice (centrale dar mai ales LOCALE) este unul dintre motivele care au dus la situaţia din prezent a câinilor maidanezi.

Acestea sunt principalele motive – cauze care stau în spatele Problemei câinilor maidanezi. Este bine să le conştientizăm, ca să ţinem cont de ele atunci când ne gândim la soluţii reale de rezolvare a Problemei câinilor maidanezi.

Advertisements

2 responses to “Istoricul Problemei cainilor maidanezi fara stapan in Sector 6 municipiul Bucuresti capitala Romaniei

  1. Trebuie aplicate prevederile OIE (http://www.oie.int/en/about-us/)a elaborat in luna mai 2012 un cod (http://www.oie.int/index.php?id=169&L=0&htmfile=chapitre_1.7.7.htm)
    Reducerea numarului de caini vagabonzi la un nivel acceptabil;
    Cainii care sunt scosi din comunitate ar putea fi in numar prea mare sau nu se preteaza unei scheme de regazduire. Daca eutanasierea acestor animale nedorite este singura optiune, procedura trebuie efectuata conform reglementarilor Autoritatii Competente (a se vedea punctul 11 al Articolului 7.7.6.).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s