Solutie pentru Problema cainilor maidanezi – cum scapam de cainii fara stapan liberi pe strazi Sector 6 Bucuresti

ATENŢIE: NU POSTA PE ACEST SITE COMENTARII IMBECILE, JIGNITOARE ŞI/SAU NEARGUMENTATE PÂNĂ CÂND NU AI CITIT TOATE CELE CINCI TEXTE DE BAZĂ DE PE ACEST SITE: Despre, Istoricul Problemei, Problema, Motivaţie şi Soluţia !!!

SOLUŢIE pentru rezolvarea Problemei câinilor maidanezi care umblă liberi pe străzi -> un proces TRANSPARENT, CONTINUU şi INTELIGENT de Captare – Adopţie şi EUTANASIERE în masă a câinilor fără stăpân + măsuri inteligente legate de câinii cu stăpân în paralel.

Citiţi până la capăt. Vor fi acceptate doar comentariile din care reiese că au fost citite toate textele de bază de pe acest site: Despre, Istoricul Problemei, Problema câinilor maidanezi, Motivaţie.

Soluţia propusă mai jos trebuie implementată de administraţia publică locală. Este ceea ce aş face eu – ce aş propune şi aş încerca să împlementez eu dacă aş fi de exemplu primarul Sectorului 6 în care locuiesc.

Toate etapele/acţiunile prezentate mai jos trebuie şi ar fi făcute – dacă ar fi implementate de mine, cu un MAXIM de PROFESIONALISM şi un MAXIM DE TRANSPARENŢĂ (privind acţiunile desfăşurate, privind statisticile programului, privind cheltuirea banilor etc), cum nu a mai văzut România în viaţa ei !

Atenţie: Soluţia prezentată aici se referă la Problema câinilor maidanezi prezentată în pagina “Problema”. Citiţi mai întâi acea pagină! Detalii despre Soluţie în continuare:

Campanie ÎNAINTE de aplicarea soluţiei:

1. Primăria vine cu o soluţie – detaliată mai jos. Dar, pentru că nimeni nu este Dumnezeu, sunt căutate şi alte soluţii-variante. ONG-urile de protecţie a animalelor sunt chestionate privind SOLUŢIA pe care o propun ele pentru rezolvarea problemei câinilor maidanezi.

2. Conferinţă cu părţile interesate pentru a sintetiza toate soluţiile. Toate soluţiile trebuie să explice CUM vor rezolva şi CÂT vor rezolva din PROBLEMA CÂINILOR MAIDANEZI explicată pe acest site. De asemenea trebuie estimate resursele umane folosite, costurile necesare, şi durata necesar[ pentru a rezolva problema. Soluţiile vor fi postate pe un SITE SPECIAL destinat problemei câinilor.

3. CAMPANIE DE SONDARE A OPINIEI PUBLICE – Chestionarea cetăţenilor – ce soluţie ar prefera oamenii?  Cetăţenilor li se prezintă (chestionare pe stradă, acasă, sau chiar referendum local) un paragraf cu explicaţii-motivaţii ale fiecărei soluţii (explicaţii-motivaţii scrise de promotorii soluţiei respective), după care cetăţenii sunt rugaţi să aleagă. La sfârşit vedem ce vor oamenii. Majoritatea decide. Mai mult ca sigur majoritatea va merge pe soluţia eutanasiei, pentru că este singura soluţie eficientă şi chiar morală (dacă ne pasă mai mult de binele oamenilor, nu de binele animalelor-dăunători), prin care poate fi rezolvată rapid şi în totalitate problema câinilor maidanezi;

4. După rezultatele sondajului, va avea loc O SINGURĂ CONFERINŢĂ – DEZBATERE PUBLICĂ CU TOATE PERSOANELE INTERESATE DIN SECTOR – ONGuri, asociaţii proprietari, oameni – cu apă, suc şi gustărele – dezbaterea va dura probabil mai multe ore. În urma conferinţei – dezbaterii de n ore, probabil cu ţipete, urlete şi bocete se vor definitiva planurile finale conform intenţiilor primăriei şi opiniei majorităţii cetăţenilor.

5. De a doua zi va începe APLICAREA SOLUŢIEI.

SOLUŢIA:

1. INFORMARE MASIVĂ A PUBLICULUI prin toate canalele media posibile, pe toate site-urile primăriei, prin afişe pe toate scările blocurilor (colaborare cu asociaţiile de proprietari), în toate parcurile publice, la metrou etc privind soluţia aleasă şi implementarea ei – pe scurt – eutanasierea tuturor câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi într-un termen de x zile de la captuare.

2. SITE SPECIAL DE INFORMARE CU PREZENTAREA METODEI ALEASĂ şi MOTIVAŢIE MORALE din spatele ei (pe scurt – OAMENII SUNT MAI IMPORTANŢI DECÂT CÂINII MAIDANEZI – DĂUNĂTORI) (citiţi textul Motivaţie de pe acest site!)

3. Din cauza câinilor cu stăpân nesupravegheaţi au loc multe relaţii sexuale între câini cu stăpân şi câini maidanezi, rezultând deci MULŢI PUI de câine. Astfel, sunt necesare măsuri legate de câinii cu stăpân: ÎNREGISTRAREA CÂINILOR CU STĂPÂN printr-un carnet de proprietar şi crotal în urechea animalului – este obligatoriu, altfel, stăpânii vor fi mai întâi avertizaţi în stradă (la prima abatere), apoi amendaţi până când înregistrează câinele. Vor exista echipe de câte 2 oameni (angajaţi de primărie, politicoşi, cu legitimaţii şi autorizaţii de la primărie + hotărârea de consiliu local care le permite să facă acest lucru)  care vor merge pe stradă şi vor verifica înregistrarea câinilor cu stăpân, după numărul crotalului din ureche, care este introdus într-o tabletă sau un dispozitiv electronic care arată imediat carnetul de proprietar – poze cu animalul şi numele proprietarului. Dacă animalul este înregistrat, dar nesterilizat (necastrat), proprietarul primeşte un flyer de informare care să îl convingă să sterilizeze câinele (dar proprietarul nu este obligat să facă asta dacă nu vrea). Dacă este şi înregistrat şi castrat – SĂNĂTATE şi DRUM BUN! Dacă nu este înregistrat cu carnet de proprietar, stăpânul primeşte pe loc un avertisment şi este obligat ca în maxim 5 zile să meargă să înregistreze câinele. Dacă nu merge în maxim 5 zile va fi amendat şi înştiinţat să vină să-şi înregistreze câinele, fiind amendat tot aşa o dată la 5 zile dacă nu se duce. Dacă abandonează câinele pe stradă nu este amendat, şi se aplică punctul 4 de mai jos. Echipele de 2 oameni vor putea da şi amenzi proprietarilor de câini care nu curăţă în urma câinilor mizeria şi vor comunica prin telefon cu echipele care strâng câinii de pe străzi, atunci când văd câini fără stăpân abandonaţi în stradă)

3. STERILIZARE (castrare) în MASĂ A CÂINILOR CU STĂPÂN – GRATUIT ÎN MAI MULTE ZONE DIN SECTOR – (doar proprietarii care vor – nu este corect să obligi proprietarul de câine să facă acest lucru) – explicat de ce ar fi bine să îi sterilizeze (ca să nu se înmulţească cu ăia maidanezi etc); câinii pot fi duşi de proprietari, sau luaţi şi aduşi înapoi de angajaţii primăriei – prin programare la telefon, la centrele care vor fi disponibile în sector, totul gratuit.

4. EUTANASIEREA CÂINILOR DE PE STRĂZI (maidanezi, câini liberi abandonaţi, câini fără stăpân etc) ÎNTR-UN CENTRU+ADPOST SPECIAL. Etape: Câinii liberi de pe străzi, inclusiv cei din jurul blocurilor, din coteţe improvizate în jurul blocurilor, care nu au un proprietar oficial, sunt preluaţi fără traume, de echipe cu dube speciale şi transportaţi la adăpost. La adăpost sunt fotografiaţi şi înregistraţi şi puşi cu poze pe site. Se menţin 15 zile în adăpost. (nu sunt încă sterilizaţi/deparazitaţi etc, ci doar hrăniţi corespunzător – pentru că nu are rost să cheltuieşti bani-materiale pentru aşa ceva dacă urmează să îi eutanasiezi). Dacă vine cineva să îi revendice sau să îi adopte, îi vor putea lua pe loc, se face pe loc carnet de proprietar, fără niciun cost. Se deparazitează obligatoriu şi se înmânează noului proprietar câinele împreună cu un ghid de creştere a câinilor şi respectare a legislaţiei – normelor nou adoptate. Dacă doreşte noul proprietar, câinii pot fi sterilizaţi (castraţi) înainte de preluare, perfect gratuit. Totul este gratuit privind adopţia. Dacă după 15 zile în care au stat în adăpost, câinii nu sunt revendicaţi – adoptaţi de nimeni, sunt eutanasiaţi (procedură perfect nedureroasă prin injecţie letală) şi trimişi spre un cimitir special sau spre un incinerator. TOT ce se întâmplă în acest centru, toate operaţiunile, MAI ALES EUTANASIEREA, vor putea fi văzute LIVE, 24/24, 7 zile din 7, pe site-ul dedicat Problemei câinilor maidanezi, prin intermediul camerelor VIDEO amplasate în interiorul centrului.

5. Aplicarea legilor privind câinii cu stăpân – avertisment la prima abatere după care amenzi proprietarilor de câini care nu respectă regulile privind – LESĂ în public – câinele este eliberat din lesă DOAR în spaţiile special amenajate – exact cum prevede deja legea, BOTNIŢĂ în public la câinii periculoşi (de văzut cum se / cine stabileşte care sunt periculoşi), CURĂŢAT mizeria în urma câinelui cu punguţă;

Se verifică periodic, neanunţat (de către aceleaşi echipe de 2 persoane menţionate mai sus) dacă câinele preluat cu carnet de proprietar (adoptat) este ţinut în curtea proprietate personală sau în apartament. Dacă animalul este găsit lăsat pe străzi liber, câinele va fi prins, stăpânul va fi identificat conform crotalului şi amendat, câinele este preluat, ţinut încă 5 zile pentru recuperare de către stăpân. Dacă nu este recuperat de stăpân va fi plasat pentru adopţie timp de 15 zile. Dacă nu este adoptat în 15 zile va fi eutanasiat. Persoanele care îşi fac un obicei din a adopta câini doar pentru a-i abandona pe străzi vor primi amenzi triple începând cu a doua abatere.

Preluarea câinilor din străzi de către primărie se face în limita locurilor din adăpostul în care trebuie ţinuţi timp de 15 zile. Dacă va exista un adăpost de 100 de locuri, înseamnă că după primele 15 zile, echipele de pe străzi vor putea aduce zilnic în adăpost 100 de câini, pentru că 100 de câini vor fi eutanasiaţi zilnic. Ceea ce înseamnă că într-o lună de zile vor fi eutanasiaţi 3000 de câini, adică 18.000 de câini în 6 luni. Deci în 6 luni bucureştenii dintr-un sector ar fi LIBERI de această corvoadă care îi chinuie de atâţia ani. Sigur că eliberarea spaţiului va atrage alţi câini din împrejurimi. Dar soluţia va fi aplicată în continuare. Dacă se aplică la nivel de un singur sector (pe raza teritorială a unui singur sector), înseamnă că acel sector, prin aplicarea acestei soluţii, va contribui şi la diminuarea numărului de câini din alte sectoare, pentru că aceia vor migra spre sectorul „eliberat”. Trebuie doar să vedem cât de sustenabilă este chestia asta din punct de vedere financiar. După eliminarea câinilor din sector, se păstrează o singură echipa de 2 persoane cu o dubă pentru capturarea şi transportarea la adăpost a noilor câini apăruţi pe raza sectorului – deci se economisesc bani. Este interzisă aducerea de câini maidanezi din alte părţi şi eliberarea lor pe raza sectorului unde se aplică Soluţia. Persoanele care vor face asta vor fi amendate crâncen.

5. Susţinerea activităţii de către firme şi cetăţeni prin DONAŢII (câte puţin de la fiecare) care vor fi cheltuiţi transparent pentru eutanasierea cât mai rapidă a cât mai mulţi câini pentru a scăpa cât mai rapid de problema câinilor maidanezi. (asta pentru a reduce presiunea programului asupra bugetului local)

Alte menţiuni în plus pentru cei care se opun cu vehemenţă eutanasierii:

1. Credeţi că există alte metodă care să funcţioneze pe bune? Care este aceasta?

2. Citiţi textul de la pagina “Motivaţie”!

EUTANASIEREA NU ESTE DUREROASĂ!

CE ESTE MAI IMPORTANT? Viaţa şi siguranţa oamenilor sau viaţa unor animale care NU aduc beneficii mediului în care trăim, ci aproape doar daune? Câinii fără stăpân sunt, obiectiv vorbind, nişte DĂUNĂTORI. Singura excepţie o reprezintă faptul că unii oameni bătrâni, de singurătate, mai îngrijesc de câte un câine din jurul blocului. Pentru acei oameni va exista posibilitatea adopţiei – dacă vor să îngrijească câini, să o facă calumea, să îl ia oficial în adopţie, sau, pentru cei care nu-şi permit acest lucru sau nu pot avea grijă calumea de câine, vor exista microbuze de două ori pe săptămână care vor duce persoanele interesate în vizită la adăpostul în aer liber – să se joace, să se plimbe cu câinii, să le dea de mâncare, să facă ce vor ei. Transportul va fi gratuit.

Eu consider că este mai importantă viaţa oamenilor decât a câinilor. Alte persoane vor spune (sau din acţiunile lor se va deduce) că ei consideră că e mai importantă viaţa câinilor. Sunt sigur că aceste persoane sunt în minoritate, iar în sistemul actual al societăţii, este normal ca majoritatea să decidă spre binele întregii comunităţi.

COSTURI ale implementării soluţiei – de aprofundat:

1. Adăpost de 100 de locuri cu centru eutanasie şi deparazitare-sterilizare inclus –> costuri teren + costuri adăpost + dotări (cuşti, calculator, aparat foto) – 5 angajaţi e suficient? (o persoană îngrijeşte câinii – mâncare apă şi aprovizionare, şi ajută la încărcare-descărcare, o persoană se ocupă de primirea oamenilor şi adopţii de câini – crearea carnetului de proprietar, lucrează pe calculator cu baza de date etc, 3 persoane se ocupă de deparazitare – sterilizare – eutanasiere) 5 x 1000 lei = 5000 lei pe lună salarii + mâncare 100 câini pe zi (costuri?) + Costuri deparazitare (obligatoriu) + sterilizare (opţional – poate omu vrea să crească şi pui) pentru câinii preluaţi în proprietate (costuri?) + costuri creare carnet de proprietar pentru câinii ce vor fi preluaţi + costuri eutanasiere pentru câinii nepreluaţi în proprietate după cele 15 zile (costuri per câine?)

2. 4 DUBE cu câte 2 oameni  – costurile a 4 dube cu cuşti speciale (transportă 4-8 câini?) (costuri dube?) + salariile a 8 oameni care prind câinii de pe străzi şi îi duc la adăpost + motorină (costuri?) – la 100 câini de strâns pe zi e nevoie ca fiecare dubă să aducă la adăpost 25 de câini pe zi, adică vreo 4 transporturi. Dacă o dubă poate duce la centru mai mulţi câini pe zi, reducem numărul de dube la 3 în loc de 4 pentru a reduce costurile.

3. Parteneriat cu mai multe centre veterinare pentru sterilizarea (castrarea) câinilor cu stăpân – de verificat cât costă să sterilizezi un câine acolo – costuri totale?

4. De asemenea mai e nevoie de o dubă cu două persoane pentru transport câini de la domiciliul proprietarului la centrul de sterilizare şi înapoi – conform programării telefonice, total gratuit. Costuri dubă + 2 salarii lunar 2×1000 = 2000 lei + motorină.

Toţi angajaţii în acest proces vor avea condiţie obligatorie să respecte viaţa animalelor cu care lucrează, să lucreze cu grijă şi atenţie, să nu creeze niciun disconfort fizic animalului (să nu îi rănească pe câini, să nu îi lovească, să nu îi bată, să aibă grijă la maxim de animale – în timpul prinderii, la transport, în adăpost, de la proprietari, în centrele de sterilizare etc etc etc).

Toţi angajaţii vor avea legitimaţie în piept şi vor fi obligaţi să se recomande cu nume şi prenume ORICUI îi întreabă.

Toţi angajaţii vor funcţiona în baza unei hotărâri a consiliului local care pune în aplicare Soluţia.

Orice plângere venită de la oricine în privinţa comportamentului angajaţilor va pune sub supraveghere acel angajat care va fi iniţial avertizat, după care supravegheat, după care riscă să fie amendat şi dat afară dacă nu se comportă exemplar cu câinii.

Câinii NU vor suferi în niciun fel în tot acest proces şi vor fi trataţi cu respect până la momentul eutanasierii sau preluării în proprietate prin adopţie. Eutanasierea este din păcate singura soluţie reală pentru a scăpa de Problema câinilor maidanezi, însă măcar este perfect NEDUREROASĂ pentru animal.

Adăpostul în care vor sta câinii până la adopţie sau eutanasiere va fi în aer liber – este mult mai ieftin şi mai avantajos şi pentru câini (eventual se lucrează din primăvara până în toamnă ca să nu le fie frig câinilor în adăpost).

Surse finanţare – bugetul local şi donaţii firme şi cetăţeni (sub anonimat dacă preferă) pentru a rezolva o dată pentru totdeauna această problemă.

În tot procesul va exista o TRANSPARENŢĂ MAXIMĂ, inclusiv în cheltuirea fiecărui LEU investit în rezolvarea Problemei câinilor.

Repet concluziile mele: cu un adăpost de 100 de câini, dacă este implementată soluţia prezentată mai sus, în 6 luni de zile pot fi eutanasiaţi 18.000 de câini maidanezi, deci în 6 luni de zile se poate elibera un sector al Capitalei de acest PERICOL SOCIAL numit Câini maidanezi liberi pe străzi.

Mai am de citit legat de (in)eficienţa metodei capturare-returnare în teritoriu privind scăderea numărului maidanezilor de pe străzi – să văd mai multe detalii privind costuri şi aplicarea metodei la Oradea + să fac şi eu nişte calcule mai exacte pentru soluţia propusă de mine.

AM NEVOIE DE AJUTOR! Orice detalii sunt binevenite legat de costuri pt sterilizare, costuri pentru eutanasiere etc.

CONTRA-ARGUMENTE pentru alte idei apărute în presă privind rezolvarea Problemei câinilor maidanezi:

Idee primăria generală Bucureşti: Castrarea obligatorie a câinilor cu stăpân

– Sterilizarea (castrarea) obligatorie a câinilor maidanezi mi se pare un pic abuzivă. Poate stăpânii de câini or să vrea ca al lor câine să procreeze la un moment dat. Cu ce drept vii tu – Primăria – să îl obligici să îl castreze? Dacă vor dispărea câini maidanezi de pe străzi (conform soluţiei propuse de mine mai sus) nu va mai exista problema pentru care se doreşte sterilizarea câinilor cu stăpân, şi anume că aceştia lasă însărcinaţi maidanezi din care rezultă noi pui fără stăpân. Pentru că pur şi simplu câinii cu stăpân nu vor mai avea ce câini maidanezi să fecundeze. Desigur, sterilizarea-castrarea câinilor cu stâpân ar fi avantajoasă pentru reducerea Problemei câinilor maidanezi, de aceea ea trebuie recomandată proprietarilor, dar doar recomandată, nu impusă!

Idee primăria generală Bucureşti: Amenzi usturătoare pentru oamenii care hrănesc câini maidanezi

– Sigur că una dintre principalele cauze pentru care câinii maidanezi se aciuează şi stau prin oraşe este faptul că aici găsesc HRANĂ. Şi tot timpul poţi decima sau scăpa de o populaţie de animale (fie ele şi sălbatice), eliminând sursa de hrană sau aducând în zonă prădători naturali. Cum pentru câinii maidanezi nu pot fi aduşi în oraşe prădători naturali, primăria propune eliminarea sursei de hrană. Însă, în imbecilitatea primăriei, vede doar o parte din sursa de hrană – oamenii care îi hrănesc pe câini. Cealaltă parte este ignorată – DEŞEURILE din oraş! Până când în Bucureşti nu va exista un sistem adevărat de management eficient al deşeurilor, NU POATE FI ELIMINATĂ SURSA DE HRANĂ A CÂINILOR MAIDANEZI! Degeaba dai amenzi săracilor oameni bătrâni care mai au grijă de câte un câine ca să nu moară de singurătate… NU REZOLVI NIMIC! Dacă de mâine, în tot Bucureştiul nu ar mai da NIMENI de mâncare maidanezilor, singurul efect este că maidanezii vor dărâma toate tomberoanele de gunoi din faţa blocurilor şi vor mânca de acolo. Mizeria va fi pretutindeni. Deci această idee este INeficientă după părerea mea.

Advertisements

20 responses to “Solutie pentru Problema cainilor maidanezi – cum scapam de cainii fara stapan liberi pe strazi Sector 6 Bucuresti

 1. Esti mult pe langa, directia usor gresita, dar intentia e apreciabila. Tip: renunta la efect, lucreaza pe cauza.

  • Am zis eu ca nu accept comentarii neargumentate dar sa facem o exceptie, ca e primul comentariu pe acest site. De ce nu explici mai mult la ce te referi? Te dor degetele? Ai citit toate cele 5 texte de pe site? Degeaba ai citit doar Solutia. Citeste textele si revino cu niste pareri mai argumentate.

   • Incerci sa promovezi eutanasierea crezind ca esti subtil invocind constatari aparent valabile intre care strecori “solutia finala” adica eutanasierea in masa si culmea cinismului ca aceasta oroare este si “morla”.A mai fost unu adept al solutiilor finale si asfirsit-o prost. Nu esti subtil esti numai golit de suflet ca orice derbedeu care crede ca e unica forma cu drept la viata.

   • O sa iti dau accept la comment doar ca sa vada toata lumea cum gandesc “iubitorii de animale”, adica pentru a-mi confirma cele scrise in textele de pe acest blog. Stiu ca n-ai fost in stare sa citesti cele 5 texte de baza de pe blog, dar asta este, e mai usor sa gasesti ceva ce nu-ti convine in 3 minute si sa lasi un comment imbecil imediat. Unde am incercat eu sa fiu subtil? Am spus clar si raspicat in mai multe din cele 5 texte de baza ca eu consider eutanasierea in masa singura solutie reala. Si da, consider ca este si morala, pentru ca imi pasa mai mult de oameni decat de caini, spre deosebire de voi.

 2. Costul sterilizarii e vreo 10-15 euro. Costul eutanasierii porneste de la cativa centi (daca se face prin gazare) si poate ajunge la cateva zeci, in functie de metoda folosita.
  Daca vrei sa afli mai multe despre (in)eficienta metodei de sterilizare si returnare nu trebuie sa faci altceva decat sa te uiti la tarile care au aplicat metoda, ce rezultate au avut.
  In India de exemplu, metoda e aplicata inca din 94. Problema insa nu numai ca nu s-a rezolvat, dar s-a inrautatit constant in ultimii ani (acolo exista si un numar mare de cazuri de rabie).
  In Bulgaria (au inceput cu metoda minune cam odata cu noi),- au inceput sa aiba si ei primele cazuri de oameni omorati de caini vagabonzi, desi inainte chiar nu aveau o problema atat de grava cu cainii.
  Chiar si in Romania, tinand cont ca eutanasierea a fost interzisa inca din 2008, si singura metoda de gestionare a fost sterilizare si returnarea, rezultatele au aratat ca aceasta metoda nu functioneaza. In 2008 erau (conform declaratiilor ONG) 40.000 de caini pe strazi in Bucuresti. In 2013, la ultima numaratoare erau 65.000. Ca sa nu mai vorbim de alte orase, unde inainte de 2008 nu vedeai nici un caine pe strazi, iar acum au ajuns sa fie sute de haite (asta a fost una din solutiile carora le-au ramas oamenilor, sa ii ia si sa ii mute dintr-un loc in altul – asa s-a produs redistribuirea lor).
  Oricine cu un minim de logica poate intelege de ce metoda asta nu e eficienta (pornind de la faptul ca e mult mai costisitor sa prinzi cainele necastrat, sa il duci la adapost, sa il sterilizezi si apoi sa il intorci inapoi si terminand cu faptul ca un numar atat de mare de caini pe strada incurajeaza abandonul celorlalti, pe principiul ca daca sunt atat de multi, nu mai conteaza daca mai las si eu unul).
  Drept dovada, pana in 2007 se eliminau 40-50 de mii de caini pe an in Bucuresti, prin eutanasiere. Din 2008, abia reusesc sa sterilizeze 5000 de caini pe an. Si atunci normal ca cei ramasi pe strada, se inmultesc mult mai rapid.
  Pana la urma Romania a devenit o uriasa crescatorie de caini, cu costuri minime. De unde fiecare se serveste cum vrea, pentru a trimite spre adoptie in tarile vestice cu 2-300 de euro pe caine. Se pot face bani frumosi din afacerea asta.

  • Mersi pt comentariu! Acu depinde si in ce masura s-a aplicat in Bucuresti sterilizarea si returnarea, ca nu stiu daca primaria generala a pus in aplicare vreun plan de genul si nici daca toate primariile de sector au vreun parteneriat cu o firma care sa faca asta. Stiu insa de Sectorul 6 in care stau, ca exista de vreo 7 luni un parteneriat cu Vier PFoten exact pe chestia asta. Au reusit in 7 luni sa castreze si returneze doar 1500 de caini, conform statisticilor lor. Nu se stie pe ce costuri. Astia de la Oradea cica au cel mai smecher sistem de sterilizare-returnare, ei zic ca costurile sunt mult mai mici decat eutanasierea. Inca mai citesc la ei pe site sa vad ce concluzionez cu datele lor, apoi trebuie cautate informatii si din alte surse. Site-ul lor e asta: http://www.sosdogs.ro/sosdogs.php. Oh well. Eutanasierea nu se poate face prin gazare ca atunci intr-adevar nu ar mai fi nimeni de acord cu aceasta metoda si nu ai sustinere populara. Eutanasierea trebuie facuta prin injectie letala perfect nedureroasa si netraumatizanta. E interesant daca cineva chiar foloseste romania pe post de crescatorie de caini si reuseste sa sustraga din cainii maidanezi de pe strazi si sa ii vanda in afara tarii. Daca asta s-ar intampla, inseamna ca metoda sterilizare-returnare pur si simplu ar sustine un astfel de comportament… Oricum, bani sigur se fac pe seama cainilor. Sunt cateva link-uri relevante si in pagina Alte materiale. Mersi pt comment si mersi pt vizita. Daca esti din Bucuresti, si mai ales din Sectorul 6, tine aproape! O sa fie nevoie de oameni.

 3. Felicitari,material documentat care vine si cu solutii reale si care se aplica in UE,mai ramane o singura intrebare cum convingi autoritatile mai bine zis cum le trezesti la realitate ?

  • Autorităţile nu aplica nimic de genul acesta din 2 motive mari si late: 1. NU LE PASA de existenţa acestei probleme – tot ce îi interesează pe cei din administraţia publica este sa FURE bani publici. şi 2. Le e frica de ONG-urile care lupta orbeşte pentru protectia animalelor, si care iti pot face nasoale, inclusiv prin lobby la oameni poziţionaţi mai sus pe ierarhia puterii la nivel naţional şi chiar european + te pot da in judecata pentru tot felul de chestii etc. Deci nu avem oameni de buna credinta in administratie, carora sa le pese pe bune de cetatenii pe care ii reprezinta si sa faca ceva ca sa ii scape de aceasta corvoada – cainii maidanezi, SI, in acelasi timp, nu avem oameni suficienti de “Barbati” ca sa faca ce trebuie facut pana la capat, pentru binele societatii umane, indiferent ce spun niste ONGuri disperate care iubesc mai mult cainii maidanezi (niste daunatori) decat binele oamenilor, batranilor, adultilor si copiilor din orasele Romaniei… Concluzia – singurul lucru care poate fi facut pentru a indrepta principalele probleme ale Romaniei, inclusiv problema cainilor, este inlocuirea politicienilor putred de corupti (cel putin din administratia locala) cu niste oameni de buna credinta si patrioti. Cam spre asta incerc eu sa tind cu blogul Ce-i cu noi? Aboneaza-te cu adresa de mail ca sa primesti ultimele postari si… tine aproape! Spor! http://www.ceicunoi.wordpress.com

 4. Dar cei, majoritatea care tin cu cainii, sunt la bloc si nu pot tine caiinele in casa si I’ll tin in curte, trebuie sa aiba cusca la o distanta de cativa metri de bloc, asa e la mine. Si unii caini nu vor intelege de ce acum trebuie sa stea legati. Unii vor fugi, cel care avea grija de el, ramane cu buza umflata sau trebuie sa aib grija de el si binenteles sa cumpere in prealabil o cusca. Pe cand, drept vorbind, si asta se vrea de fapt, omorarea cainilor fara sterillizare, padoc si alte chestii, s-ar face si nu cred ca lumea amortita ar face ceva, fiindca cainii nu vor fi omorati uman, fiindca sunt prea multi. Multe probleme si bani investiti din partea celor care vor sa aiba caini comunitari si usor pentru ceilalti : Prindere caini – ucidere pe camp. Ziarele vor tacea cand sute vor fi omorati pe camp, nu uman, doar nu ai incredere in presa, nu Emilian. Iti respect opinia si nu am cum sa imi bag un caine in apartament,de care m-am atasat, din gradina blocului, de cativa ani. Respectul intre noi nu se va schimba daca avem opinii diferite. Poate voi incerca sa leg cainele, are deja cusca la vecinul de langa mine. Cica are carnet, este castrat. In strada nu se misca mai mult de 50 de metri, dar ar trebui totusi plimbat si tinut la cusca. Dar omorarea neumana va ramane o realitate si lumea se va razbuna si singuri pe caini, fiindca politia animalelor este numai pe hartie.

  • Daca va avea loc o campanie de eutanasie in masa, aceasta trebuie sa aiba loc doar prin injectie letala sau oricum, printr-o metoda nedureroasa. Restul atrocitatilor care se intampla legat de caini, bineinteles ca sunt de condamnat. Eu nu sustin obligatoriu eutanasia, ci orice metoda care rezolva rapid problema (descrisa in textul Problema), fara ca animalele sa sufere. Daca se poate rezolva rapid si nu foarte scump prin sterilizare, adaposturi etc, ok, sa facem asta! Dar… pana acum… e un haos. Exista ilegalitati si pe sterilizare si au existat probabil si pe eutanasie. oriunde e aroma de bani, se baga imediat “capusele” si strica tot ce ar putea fi bun. Am explicat in textele de pe acest blog mai multe detalii despre problema cainilor si cum zic eu ca ar trebui privita…

 5. Spui ca iti pasa mai mult de oameni decat de caini si ca ar trebui eutanasiati …dar nu are nimeni dreptul sa ii omoare …si ei sunt vietuitoare la fel ca noi si daca ai fi in locul lor nu cred ca ti.ar placea…o viata de om este la fel ca una de caine,pisica,furnica etc. ….nu iubesc in mod special cainii dar asta este parerea mea despre eutanasiere….apreciez ce ai scris tu acolo si sunt unele lucruri adevarate…dar daca esti prea mult realist nu iti va merge prea bine.

  • Am abandonat acest site si imbunatatirea solutiilor propuse din lipsa de timp si pentru ca problema cainiloor este totusi mai mica decat multe alte probleme. O viata de om NU este LA FEL ca a unui animal. Eu consider oamenii mai importanti decat cainii. Daca oamenii nu pot trai din cauza cainilor maidanezi, si nu exista alte solutii IEFTINE pentru a scapa de ei de pe strazi, atunci ar tb eutanasiati pana nu mai mor alti oameni si pana nu mai sunt muscati alti copii sau batrani etc. Ce e aia “esti prea mult realist”? Oh well… Te invit pe blogul Ce-i cu noi? pentru discutii mai interesante pe subiecte mai importante. Spor!

   • ai un site bun,intr-adevar te axezi un pic prea mult pe solutia eutanasiarii.cred ca si din cauza tineretii,se pare ca nu cunosti in totalitate natura umana.eutanasierea in masa nu va face sa dispara cainii.sunt o groza de persoane care au acasa 2 caini(mascul+femela)care fara sa fie castrati vor face pui,care vor ajunge invariabil in strada.si stii de ce?ptr ca nu avem educatie sociala(eu calatoresc f mult in interes de serviciu prin tara asa ca am vazut cum gandesc oamenii,chiar si cei cu studii superioare,de la care aveam alte asteptari;la care problema pretului platit pe castrare nu ar fi fost o avere,ptr ca in mare oamenii se plang de lipsa banilor atunci cand abandoneaza un caine.)asa ca in timp doar cu eutanasierea nu vom avea rezultate.cred ca a obliga oamenii sa-si castreze animalele(prin castrare gratuita ptr cei cu venituri mici) asta ar fi o solutie.ptr ca inainte sa spunem ca alte tari au facut asa sau asa,si ca e bine sa urmam aceeasi cale ,de multe ori acele tari au o alta mentalitate.un exemplu;un cetatean danez cu care eu muncesc mi-a spus ca in Danemarca daca vii la servici in toate cele 5 zile lucratoare cu masina toata lumea se vauita la tine urat ptr ca nu ajuti mediul,la noi….dar noi inca suntem cei care isi fac nevoile la wc-ul din gradina dar avem mercedes la poarta.asa ca…..

   • Cred ca nu ai vazut mesajul de pe prima pagina a site-ului, asa ca il reiau aici:

    ACEST SITE NU MAI ESTE DE ACTUALITATE. PARȚIAL NU MAI SUNT DE ACORD CU UNELE PĂRERI EXPRIMATE DE MINE PE ACEST SITE. RĂMÂNE SITE-UL PE NET CA AMINTIRE DESPRE CE-MI BUBUIA MINTEA LA MOMENTUL IUNIE-IULIE 2013 DESPRE PROBLEMA CÂINILOR MAIDANEZI. ÎN PREZENT (FEB 2015) NU MAI SUNT INTERESAT AȘA MULT DE ACEASTĂ PROBLEMĂ – AVEM ALTELE MAI GRAVE DE ANALIZAT.
    EMILIAN, Ce-i cu noi?

 6. Cum adica o viata de om nu este la fel ca a unui animal? Doar pentru ca animalele nu pot sa dea mita oamenilor si sa fure nu inseamna ca nu sunt importanti.Daca acestia ar trebuii eutanaziati, ce zici de criminalii care au violat , omorat si alte lucruri?Si asta este un subiect important …este vorba de un suflet .

 7. sa stii ca am citit tot cu atentie si descopar ca principala problema e de fapt omul-autoritate care nu isi face treaba.asa cum am spus si in comentariul anterior esti destul de tanar o sa-ti mai schimbi ideile./cum scapam de cainii fara stapan liberi pe strazi Sector 6 Bucuresti????????chiar daca ai fi primar si ai fi propus tot ce ai scris mai sus ti-as raspunde ca o sa cheltui o suma enorma pe eutanasiere daca nu ridici niste ziduri f inalte in jurul sect.raspunsul la de ce?ti-l dai tu singur,trebuie doar sa recitesti…….. la intrebarea daca iubesc oamenii sau cainele o sa-ti raspund IUBESC OAMENII dar tocmai ptr ca-i iubesc si le recunosc suprematia asupra animalelor nu cred ca eutanasierea cainilor in masa ne face cinste:doar in cazul in care vom dori ca in unele carti de istorie ce vor fi scrise sa gasim “germanii au eutanasiat evreii,romanii au eutanasiat cainii. / in dialogul cu dl.Mihnea Columbeanu(dupa cum vezi am citit chiar si comentariile,nu doar ce ai scris tu) ii acuzi pe cei care apara cainii ca nu sunt vegetarieni(p.s. sunt vegan de 20 de ani)si se indoapa cu carne fara sa le pese de animalele a caror carne o consuma.GRESESTI,deoarece sa iubesti animalele inseamna ca iti doresti ca acestea sa fie protejate,iubite,ingrijite si lasate sa-si traiasca viata in anumite conditii care sa nu le aduca prejudicii,doar omul a domesticit cainele,nu a venit el din proprie initiativa;asa ca acum omul trebuie sa-si asume acest lucru.organizatia internationala care se ocupa cu apararea drepturilor animalelor se numeste PETA si ea militeaza si ptr vaci,porci,etc pe acelasi principiu animalele sa fie tratate bine.in privinta cainilor e un pic diferit ptr ca nu ii mancam,cu riscul de a ma repeta “cainele a fost domesticit de om”sa-i fie companion si nu o viitoare masa asa cum s-a intamplat in mare cu restul animalelor.chiar daca sunt vegan,nu am nimic cu cei care consuma carne,s-a demonstrat stiintific ca si plantele simt atunci cand omul se indreapta spre ele cu intentia de a le rupe si sufera,asa ca daca as fi corect ar trebui sa nu mai mananc nimic decat aer./oamenii strazii in mare majoritate refuza orice ajutor si nu ma refer la bani sau alimente desi am dat uneori mancare si l-am vazut pe acel om cum a aruncat-o fara sa se sfiiasca si nervos ca ni-i dau bani,probabil ptr bautura sau tigari/ poti sa faci singur un experiment si sa aduci in casa ta un om al strazii sa-l asiguri ca nu-l vei alunga de acolo si in proportie de 99,9% GARANTEZ ca at cand vei reveni acasa dupa o ora s-ar putea sa fie destul de goala si pe el in locul de unde l-ai luat.cu cainele garantez ca nu vei pati asa ceva,/dar tu iubesti oamenii si ai salva criminalul nu cainele,dar asta se va intampla pana cand vei fi parinte si criminalul va fi al copilului tau(ceea ce nu-ti doresc) si atunci vei gandi cu maturitate si vei intelege de ce cainii sunt doar victime colaterale si ca marea vina o poarta bipezii.

  • Intre timp, la concluzia asta am ajuns si eu, nu cred ca eutanasierea in masa ne face cinste, si vina o poarta de fapt autoritatile centrale si locale care nu sunt interesate sa rezolve problema. Cu oameni de buna credinta in administratie s-ar putea rezolva si fara eutanasiere. Da sunt de acord cu ce ai zis in celalalt comentariu – e de baza castrarea animalelor de casa (cu stapani) etc.

   Nu cred ca ai inteles f bine ce ziceam legat de cei care mananca carne si sustin sa nu omoram cainii, reciteste, vezi daca are sens a doua oara. Pe scurt – nu poti sa omori animale pt nevoia fizica de hrana si sa sustii ca nu trebuie omorate animale pentru nevoia fizica de siguranța/integritate corporala. Cine poate decide ca nevoia de hranire e mai importanta decat nevoia de integritate corporala? De ce pt hranire putem sa omoram linistiti animale, dar pt protectia fizica a corpului nostru, nu putem. Cam asta era argumentul din text, din ce-mi aduc aminte de acu 2 ani.

   Redau ce am postat pe prima pagina a acestui text:

   ACEST SITE NU MAI ESTE DE ACTUALITATE. PARȚIAL NU MAI SUNT DE ACORD CU UNELE PĂRERI EXPRIMATE DE MINE PE ACEST SITE. RĂMÂNE SITE-UL PE NET CA AMINTIRE DESPRE CE-MI BUBUIA MINTEA LA MOMENTUL IUNIE-IULIE 2013 DESPRE PROBLEMA CÂINILOR MAIDANEZI. ÎN PREZENT (FEB 2015) NU MAI SUNT INTERESAT AȘA MULT DE ACEASTĂ PROBLEMĂ – AVEM ALTELE MAI GRAVE DE ANALIZAT. EMILIAN, Ce-i cu noi?

   Mi se pare o stupizenie sa pui pe picior de egalitate suferinta unui animal cand este sacrificat pt hrana cu suferinta unei plante/unei legume/unui fruct cand este culeasă pt hrană. E pur si simplu o diferenta colosala.

   Normal ca NU cainii sunt vinovati, nu am sustinut niciodata asa ceva. Sigur ca vina o poarta UNII bipezi – coruptii din administratie care nu rezolva problema, dar NU oamenii in general sunt de vina. Da, eu iubesc mai mult oamenii, chiar si pe oamenii ”pacatosi” decat animalele. Este iarasi, o diferenta de la cer la pamant. Daca cineva a ajuns la nivelul sa salveze cainele in loc de un om pacatos, fie el criminal, inseamna ca a fost manipulat de presa anti-umana sa creada ca omenirea a ajuns ceva monstruos care merita sa moara :) In realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Oh well.

   Mai bine ai intra pe blogul meu – Ce-i cu noi? si ti-ai concentra atentia si comentariile pe texte mai actuale si probleme mai importante ale societatii romanesti. Spor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s